Ens trobem, avui, reunits per celebrar l’amor que l’Adrià Giralt Dejuan i l’Anna Camós Carreras es professen. És un dia molt especial en les seves vides, el més especial m’atreviria a dir i l’han volgut compartir amb tots nosaltres: Família, amics, personal del Mas, fotògraf, DJ contractat i… Narcís Auguet.

Em va fer molta il·lusió quan l’Anna i l’Adrià em van demanar si volia oficiar la seva cerimonia perquè sabia que seria el més a prop que podria estar de casar-me amb tots dos, alhora. En un primer moment vaig pensar que volien que fos el seu DJ perquè em van dir que faria d’MC, però no, no parlaven d’això. Volien que jo oficiés la cerimònia. Així que des del moment que m’ho van comunicar, vaig començar a pensar “què en sé jo de l’amor?”. Vaig tenir tot un any per trobar una resposta. I després encara un altre. I ara us explicaré què he après amb la meva recerca.

Per començar, viatjarem a la Grècia antiga. Els grecs, que eren molt savis, tenien tres conceptes per parlar de l’amor. L’agapé, l’amor que ajuda als altres. L’eros, l’amor més picantot —ja m’enteneu, no m’hi estendré que hi ha canalla—. I la filia, l’amor que tens quan tens amics. L’Anna i l’Adrià tenen un amor ple: S’ajuden, s’estimen i s’entenen, i tot això des de la joventut, passant pel seu búnquer de Barcelona (que encara té més mèrit!) fins a arribar a un pis de La Devesa amb més llum. No he esmentat l’eros perquè no l’he comprovat empíricament, però espero que així sigui.

Ens cal continuar a l’antiga Grècia, amb Plató, un famós filòsof, que explica en un mite que resulta que els humans fa la tira d’anys tenien quatre cames i quatre braços; dos caps i dos cors. Zeus, el déu de l’Olimp, gelós dels humans, va veure que el físic dels humans comportava un perill i va decidir partir-los per la meitat, per així debilitar-los. És per això que ara els humans només tenim un cap, un cor, dues cames i dos braços. Però encara tenim l’anhel de trobar aquella persona a qui estàvem units. Un deixeble de Plató, Aristòtil, va voler donar suport al seu mestre i va escriure que hi ha ànimes que habiten en dos cossos.