A banda de la presentació que durem a terme a Girona, que trobareum informada a sota, us volia comentar que es tracta d’un manual molt útil. Obre la porta al lector català a un estil de manual que, si bé en llengua anglesa és prou popular (tenim els manuals de Kymlicka, Miller o Wolff, per citar-ne alguns), en català encara no teníem. En el meu cas, m’ha servit molt per tenir una panoràmica de les tradicions de pensament polític i social que he incorporat a classes de l’optativa de Ciutadania, política i dret: Utilitarisme, liberalisme-egalitarisme, llibertarisme, socialisme, comunitarisme, nacionalisme, republicanisme, feminisme i ecologisme. Sobre aquests ismes i altres que trobareu a l’índex, és d’agrair que molts dels seus respectius autors no només en facin una exposició, sinó que també afrontin crítiques i que contestin tal com ho farien els filòsofs defensors de cada teoria.


A més de l’interès pel recull de teories polítiques i socials que ja us he esmentat, hi ha una segona part de l’obra molt interessant centrada en dilemes i problemes polítics del món contemporani: la universalitat dels drets humans, si les secessions són morals, com es gestiona la diversitat lingüística, si la moral només s’ha d’aplicar als éssers humans, per citar-ne alguns.
Finalment, també es nota la voluntat didàctica de l’obra, que incorpora un requadre final amb resums i conceptualitzacions, preguntes per pensar-hi més, així com bibliografia per continuar explorant el tema en qüestió (a sota podeu veure dues fotografies a tall d’exemple o fer clic aquí per obrir el PDF).


Vols fullejar les primeres pàgines del manual?
El dimecres, 2 d’abril, a les 18:30, presentem el primer manual de filosofia política en llengua catalana titulat Filosofia política: una introducció a l’Auditori gran de la Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola.

Deixa un comentari